post-thumb

Składniki:

  • 450 g ugotowanej fasoli mug
  • 50 g erytrytol
  • 1 banan
  • 100 g płatków owsianych
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki inuliny (można pominąć)
  • sok z połowy cytryny
  • skórka z 1 cytryny
  • 10 malin

Przygotowanie: fasolę moczyć 12 h, odlać wodę, w której się moczyła, zalać świeżą i ugotować do miękkości. Płatki zmielić na mąkę. Razem zmiksować: ugotowaną, odsączoną fasolę, banan, kakao, inulinę, sok z pomarańczy, skórkę otartą z pomarańczy, erytrytol. Gdy powstanie jednolita masa, dodać zmielone płatki, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, maliny powciskać w ciasto i piec w 180 stop. ok. 35 min z termoobiegiem. Po wystudzeniu można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. 🙂