post-thumb

Wafle kupiłam bezglutenowe tylko dlatego, że nic innego akurat nie było. Następnym razem kupię wafle orkiszowe z firmy Bio Ania 🙂

Moje wafle miały cztery różne warstwy

Składniki:

1 opakowanie wafli suchych

I warstwa – dżem 100% owoców brzoskwiniowy (słodzony sokiem jabłkowym)

II warstwa – masło orzechowe 100% orzeszków arachidowych Primavika

III warstwa – bananowa: 2 dojrzałe banany + 3 miarki bananowej odżywki Raw Sport Repair + BCAA (silaroslin.pl)

przygotowanie:

banany zmiksować razem z odżywką na gęstą masę, jeśli będzie za gęsta można dolać nieco napoju sojowego

IV warstwa – czekoladowa: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy, 1/2 szklanki suszonych daktyli, 2 czubate miarki odżywki czekoladowej PLANTFORCE Synergy Life (silaroslin.pl)

przygotowanie:

daktyle zalać wrzątkiem na 20 min, odlać wodę, zmiksować z ugotowaną ciecierzycą i białkiem, tak długo aż powstanie jednolita masa. Ja wykorzystałam speedcooka.

Następnie kolejno należy posmarować wafel jedną masą, przykryć drugim waflem,  posmarować inną masę, ponownie ułożyć wafla itd do wyczerpania składników. Przekładańca włożyć do lodówki na godzinę i kroić jak zmiękną.